BBQ producten
Bij De Houtmeneer bied ik een professioneel assortiment van houtskool en briketten. Alle producten zijn horeca kwaliteit en dus meer dan geschikt voor de hobby kok.
BEUKEN CHUNKS
Wordt veelal toegepast bij (zalm, kabeljauw en paling)en gevogelte (kip, kalkoen en eend). Het kan ook met varken worden toegepast .
EIKEN CHUNKS
Geeft een milde tot stevige rooksmaak af aan het gerecht. De combinatie van eiken rookhout met rood vlees is perfect. Ook ander rundvlees, varkensvlees, gevogelte en vis is geschikt voor het roken met eiken.
KERSEN CHUNKS
Geeft een fruitig en zoet aroma aan het gerecht . Kersen is geschikt voor veel soorten producten zoals: rundvlees, varkensvlees, wild en gevogelte. Ook wordt kersen gebruikt voor het roken van groente en fruit.
HICKORY CHUNKS
Geeft een stevige en zoete rooksmaak dat lijkt op bacon het wordt vaak gebruikt voor het roken van varkensvlees.
APPEL CHUNKS
Geeft een fruitig en zoet aroma aan het gerecht. Appel gaat ook goed samen varkensvlees. Appel chunks zijn ook goed te gebruiken bij kalfsvlees, rundvlees, lamsvlees, vis en kip.
PEREN CHUNKS
De rooksmaak is licht en zoet en is goed geschikt als je niet teveel rooksmaak wil. Het past goed bij kip en kalkoen maar ook bij pulled pork.
WHISKY CHUNKS
Worden gebruikt voor gerecht die langer moeten garen. Omdat in de houten vaten een lange tijd whisky is gerijpt zorgt het hout voor een heerlijke en smaakvolle smaak aan je gerecht. De chunks worden gebruikt voor elke BBQ, kamado, rookkast en smoker.
CHUNKS OF SNIPPERS
Chunks zijn om normaal of lang te roken, je legt de chunks op de kolen .
Snippers gebruik je voor korte rooksessies. De snippers doe je in een rookbox of in aluminium folie (wel dikke folie gebruiken ). Doe de snippers op een stuk aluminium folie en maak er een bal van door het dicht te vouwen en er wat gaten in te prikken .
ROOKMOT
Rookmot wordt meestal gebruikt bij koud roken tot 25 graden Celsius. Het wordt gebruikt voor vlees, vis, groenten en kaas ook kan het gebruikt worden voor het roken van zout en anderen kruiden. Rookmot word ook in een smoker of rookoven gebruikt het word dan over het gloeiende hout gestrooid zodat het gaat smeulen en de vlammen doven .